BMW Group, online olarak yeni bir basın toplantısı düzenledi. Bu sefer düzenlenen basın toplantısı marka için çok önemliydi çünkü markanın gelecek planları konusunda açıklamalar yapıldı. İlk olarak kısa vade planları, sonrasında araçlar için düşünülenler konusunda açıklamalar geldi.

Açıklamalara baktığımız zaman görüyoruz ki marka çok önemli adımlar atacak. Amaç çevreci üretimi geliştirme ve yaygınlaştırmak olacak. Ayrıca trafiğe çıkan araçlarda da yeni bir dönüşüm başlayacak.

BMW Group Karbon Salınımını Durdurmaya Kararlı

Markanın ilk hedefi, 2030 yılına kadar 200 milyon ton CO2 emisyonunu engellemek. Yani mega bir kenti karbon salınımının kat kat üstünde bir değerde karbon salınımı durdurulacak.

Bu sadece araçlarla sağlanmayacak. Üretim hatlarında da önemli değişiklikler olacak. 2021 yılı bitmeden araç üretiminde tamamen karbon sıfır üretim modeline geçiş yapılacak.

Tüm dünyadaki BMW tesislerinde tamamen geri dönüştürülebilir üretim modeli üzerinde çalışmalar yapılacak ve çevre kirliliğinin önüne geçilecek. Ayrıca satışı gerçekleştirilen araçlarda da elektrikli otomobil dönüşümü göreceğiz.

BMW 5 serisi, BMW X1 serisi ve Mini modellerinde tamamen elektrikli versiyonlar olacak. 2023 yılına kadar olan süreçte satılan tüm modellerde en az bir tamamen elektrikli otomobil seçeneğinin olması bekleniyor. Minimum oranın %90 olacağı söylenmekte.

Bu arada önümüzdeki 4 yıllık süreç içerisinde tamamen elektrikli araç satışlarının da arttırılması bekleniyor. Bu konuda da beklenti %50 oranında elektrikli araç satışını arttırmak.

2030 yılından sonra ise tüm satışların %50’lik kısmının elektrikli otomobillerden oluşması bekleniyor. Çok uzun vadede ise markanın asıl amacı tamamen elektrikli araçlara geçiş yapmak.

Zaten hangi marka bunu istemiyor ki. Hemen her markada böyle bir dönüşüm başladı. BMW Group bunlardan ne ilki ne de sonuncusu olacak. Kısa vadede bile hedefler çok ciddi bir dönüşümü işaret ediyor. Tahmini 2050 yıllarında içten yanmalı motor kullanan araçlar olmayacak gibi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version