Alman otomobil devi BMW Grubu’ndan yapılan açıklamada satışlardaki pozitif yükseliş trendinin geçtiğimiz Kasım ayında da toplam 220 bin 649 araç teslimatıyla devam ettiği ve bugüne kadarki Kasım ayı satışlarında yüzde 5.2’lik artışla yeni bir rekorun kırıldığı bilgisi paylaşıldı. BMW, MINI ve Rolls-Royce gibi lüks markaları bünyesinde barındıran BMW Grubu, yılın bu zamanına kadar toplam 2 milyon 229 bin 497 adet otomobil satmayı başardı. Geçen yılla kıyaslanınca yüzde 3.6’lık bir artış söz konusu.

BMW AG Yönetim Kurulu Üyesi ve BMW’nin Satış Pazarlama Müdürü Dr. Ian Robertson gazetecilere verdiği demeçte “BMW, MINI ve Rolls-Royce gibi lüks markalarımızla BMW Grubu olarak dünyadaki tüm segmentlere hitap ediyor, dünyanın önde gelen lüks otomobil üreticisi olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Elektrikli modellere rağbet fazla

Robertson, “BMW 5 serisine olan talebin bu kadar fazla olması, 5 serisi araçların dünya çapında ne kadar popüler olduğunun bir göstergesi. Aynı zamanda Kasım ayında diğer aylardan çok daha fazla elektrikli araç sattık, toplamda 11 bin 710 adet. Yıl sonuna kadar ise toplamda 100 bin adet elektrikli otomobil satışını gerçekleştirmek ve bunu kutlamak istiyoruz” diye de ekledi.

BMW i ve BMW iPerformance modellerinin satış grafiği yılın ilk 11 ayında yüzde 63.7’lik bir artış göstermiş. Dünya çapında toplam 89 bin 806 adet tam elektrikli model satışı gerçekleştirilmiş. BMW 3 ve 5 serisinin hibrid modellerine olan ilgi de fazla olunca BMW Kasım ayında kırılması güç bir satış rekoruna imza atmayı başardı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version