BMW Grubu Ortadoğu Birimi, 2017’yi oldukça kârlı bir yıl olarak tamamladı. Ortadoğu ülkelerinde toplam 31 bin 788 adet BMW ve Mini modeli satmayı başaran grup, çoğu ülkede yaşanan ekonomik dar boğaza rağmen kârlılığını artırdı.

Satışların bu kadar yüksek olmasına gerekçe olarak yeni jenerasyon modellerin tanıtılması ve markanın popülaritesinin her geçen gün artması gösteriliyor.

BMW 7 serisi yok sattı

12 aylık dönemde BMW’nin Ortadoğu’da en çok satan araçları BMW 7 serisinden oldu. Toplamda 5 bin 297 adetlik satış rakamıyla bölge genelinde satılan tüm BMW’lerin yüzde 18’ini BMW 7 modelleri oluşturdu.

Keza Ortadoğu ülkelerinde ilk kez satışa çıkan BMW M760Li modeline rağbet beklentilerin üzerinde geldi. Tamamen yenilenen BMW 5 serisi araçlar için de 2017 kesinlikle pozitif bir yıl oldu. Mart ayında piyasaya çıkan yeni BMW 5 serisi, bir önceki yıla kıyasla 2017 satışlarında yüzde 56’lık bir artış yakalamayı başardı.

BMW X5 de çok satanlar arasında

5 ve 7 serisinden sonra X serisi de en çok satan BMW modelleri arasındaki yerini aldı. Geçtiğimiz yıl Ortadoğu bölgesinde 10 bin 436 adet BMW X5 modeli müşteriler tarafından tercih edildi.

BMW Grubu Ortadoğu Birimi’nin yöneticisi Johannes Seibert, “BMW markasının Ortadoğu’da güçlenmesi ve piyasaya sürdüğümüz yeni modeller, otomotiv sektörünü olumsuz etkileyen ekonomik sıkıntılara rağmen 2016’ya kıyasla 2017’de satış grafiğimizin artmasını sağladı” açıklamasında bulundu.

Öte yandan MINI modeli araçların satış rakamları da 2017’de bir önceki yıla kıyasla yüzde 1’lik artış gösterdi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version