Sadece elektrikli Formula araçlarının yarıştığı Formula E şampiyonasında resmî güvenlik aracı olarak kullanacağı açıklanan yeni BMW aracı görücüye çıktı. Monaco Yat Kulübü‘nde düzenlenen lansmanla tanıtılan yeni güvenlik aracı, BMW i8 Roadster modelinin çeşitli modifikasyon işlemlerine tabi tutulmuş halinden başkası değil.

Aerodinamik değerleri optimize edilmiş

Aracın tasarım detayları daha önceden tanıtımı gerçekleştirilen i8 Coupe Formula E Güvenlik Aracı konseptiyle büyük benzerlikler taşıyor. Yatay eksende geriye doğru uzayan ve rüzgarı çok daha iyi yararak aracın aerodinamik değerlerini iyileştiren ön cam ilk bakışta göze çarpıyor.

BMW’nin açıklaması modelin ağırlık merkezinin 15 milimetre daha yere yaklaştırıldığı yönünde. Bunun dışında pek de fazla bir modifiye işlemine tabi tutulmamış, çünkü araç stok halindeyken bile güvenlik aracı görevini yerine getirebilecek nitelikte.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından onaylanan rollbara ne olur, ne olmaz denilerek Roadster modelinde yer verilmiş. Fren kaliperlerinde M Karbon Seramik kullanılan i8 Roadster dünyanın ilk açık kokpitli güvenlik aracı olma özelliğine de sahip.

Başka BMW modelleri de Formula E’de kullanılıyor

Dış görünümüyle Formula E’ye renk katması beklenen araç, pistte karşımıza çıkacak tek BMW modeli değil. i8 Roadster modeline ek olarak i3s‘in yarış direktörü aracı olacağını, tıbbi durumlara müdahale ederken kullanılacak modelin ise BMW 530e olacağını belirtmekte yarar var. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere bu modellerin tamamı elektrikten güç alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version