Şu sıralar otomobil üreticilerinin birinci önceliği elektrikli, hibrid ve otonom araçlar geliştirmek. BMW söz konusu olduğunda da durum bundan farklı değil. iX3 ile bu yılın sonunda ciddi bir hamle yapmaya hazırlanan ve X3 crossover modelinin sıfır emisyonlu versiyonunu seri üretime uyarlamaya çalışan şirket, 4 Serisi Gran Coupe modelinin yeni nesil versiyonunu da önümüzdeki hafta Cenevre’de tanıtıyor olacak. Bu modelin seri üretimine 2021 yılı itibariyle başlanması planlanıyor.

Öte yandan BMW, iNext’in test faaliyetlerine de devam ediyor. Bavyera menşeli lüks otomobil markasının amiral gemisi elektrikli SUV modeline dair ilk haberler 2018 Eylül’de ortaya çıkmıştı. Bu süre zarfında halen daha araç satışa hazır hale gelememiş gibi gözüküyor.

Soğuk testi de yapılmıştı

Elektrikli SUV’u her yönüyle kusursuz hale getirmek için BMW, sıcak ve soğuk iklim şartlarında aracı test ediyor. İlk etapta prototip modelini İsveç’in Arjeplog şehrinde bir yıl kadar önce test eden firma, şimdilerde Afrika’nın güney bölgelerine doğru inmiş. Kalahari Çölü’nde test edilen iNext elde ettiği veriler sayesinde arabanın sıcak havada nasıl performans verdiğini öğrenebilecek.

Ayrıca kum, tümsek ve çukurlara iNext’in nasıl tepki verdiği de ölçümlenecek.

Öğrendiğimiz kadarıyla BMW, çok satılacağa benzeyen iNext modelinin seri üretimine 2021 yılı itibariyle Almanya’daki Dingolfing fabrikasında başlayacak. Elektrikli modelin fiyatı, toplam menzili ve batarya kapasitesi gibi detayların ilerleyen dönemde kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version