Alman lüks otomobil üreticisi BMW, yeni elektrikli SUV modeli iX3’ün seri üretime hazır halinin önümüzdeki hafta içinde tanıtılacağını duyurdu. Buna göre araba 14 Temmuz tarihinde tüm dünyada aynı anda görücüye çıkacak.

Hatırlanacağı üzere dev şirket BMW iX3 konsept aracını ilk kez 2018’de tanıtmıştı. Marka o sıralar bu modelin beşinci nesil elektrikli güç ünitesi teknolojisine sahip ilk elektrikli otomobil olacağını duyurmuştu. En son teknolojiyle banttan inmeye hazırlanan araba, bu sayede daha uzun menzil kapasitesine de sahip olacak.

Bu arada iX3 modelini önemli kılan bir diğer özelliği, 2013’te hayatımıza giren BMW i3’ten sonra piyasaya çıkan ilk tamamen elektrikli araba olması. İçinde bulunduğumuz 2020 yılının sonlarına doğru yetkili bayilerdeki yerini alması planlanan arabanın şimdilerde konsept olmaktan çıkıp seri üretime girmeye hazır versiyonu kamuoyuna tanıtılacak.

Lansman tamamen dijital ortamda gerçekleşecek

14 Temmuz sabahı saat 11:00’de Münih’te düzenlenecek olan lansman, tamamen dijital formatta gerçekleştirilecek. BMW’nin tüm sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanacak etkinliği dileyen herkes takip edebilecek.

Bu duyuruyla birlikte BMW, manşete taşıdığımız görseli de kamuoyuyla paylaştı. Fotoğrafta karanlıklar içindeki BMW iX3 modeline ait tasarım detayları kabaca görülebiliyor. Ancak iX3’ün Çin’deki BMW fabrikası içinde çekilmiş bazı fotoğrafları zaten geçen ay gün yüzüne çıkmıştı.

Son olarak iX3’ün BMW’nin Çin’de ürettiği ve diğer pazarlara ihraç ettiği ilk otomobil modeli olacağını da belirtelim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version