Bundan birkaç hafta kadar önce BMW modelleriyle ilgili yaptığı yayınlarla bilinen Almanya menşeli Bimmer Today sitesi, M760i xDrive’ın üretimine son verileceği haberini yayınlamıştı. Bu yılın sonbahar aylarına doğru V12 motorlu arabanın üretimden kalkacağı haberi sevenleri tarafından üzüntüyle karşılanmıştı.

Aynı site bu kez BMW’nin bir başka performans odaklı modeli olan M2’nin seri üretimden kalkacağını öne sürdü.

Her iki modelin de Avrupa kıtası genelinde yürürlüğe giren sıkı emisyon düzenlemelerinin kurbanı olduğu düşünülüyor. Bu kurallara uymak zorunda olan otomobil üreticileri, fahiş para cezalarına maruz kalmamak için motorları küçültmek zorunda kalıyorlar.

Nitekim M2’nin Competition ve CS modellerinde kullanılan S55 motoru ilk kez 2013 yılında tanıtılmıştı. O dönem yürürlükte olan kurallarla uyumlu olan arabanın motoru, günümüzde geçerli olan sıkı kurallara ayak uyduramıyor. Motoru bu kurallar doğrultusunda modifiye etmek de çok masraflı olduğu için BMW arabayı üretmeye son vermek zorunda kalmış. Zaten sırf aynı sebepten S55 motorlu M4 Coupe ve M4 Convertible modelleri de üretimden kalkmıştı.

Yeni motorla tekrardan satışa sunulabilir

M760i modelinin başka bir motorla geri dönmesine pek ihtimal verilmiyor. Ancak yeni motorlu ve yeni nesil M2 modelinin 2022 gibi tekrardan görücüye çıkması söz konusu olabilir. X3 M ve X4 M’lerde kullanılan S58 motorundan güç alacağı konuşulan model, M4’ün satışlarını olumsuz etkilememek için yüksek beygir gücüne sahip olmayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version