BMW M5’in drift sürüşlerinde ne kadar başarılı sonuçlar verdiği, herkesin malumu. AWD ve RWD sürüş seçeneklerine sahip olan M5 yalnızca tek bir butonla çekiş gücünü istenilen performans seviyesine getirebiliyor. Şimdilerdeyse BMW, dünyanın en uzun süreli drift deneyimini M5’le gerçekleştirerek rekor kırmak niyetinde. Üstelik çok da ilginç bir şekilde!

Daha önce de Guinness’e girmişti

BMW 2013 yılında gerçekleştirdiği drift rekoru denemesinde M5’le tam 82 kilometre boyunca kesintisiz drift atabilmeyi başarmıştı. BMW Performans Merkezi şoförlerinden Johan Schwartz’ın kullandığı araç, daha önce Chevrolet Camaro ile elde edilen 11 bin 180 metrelik rekoru egale etmişti.

Aradan geçen dört yılın ardından Güney Afrikalı gazeteci Jesse Adams, GT86 ile bey saat boyunca kesintisiz drift yaparak rekoru 164 kilometreye kadar çıkarmıştı.

BMW çıtayı daha da yükseltmek istiyor

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde BMW, yeni nesil M5 ile bu rekoru tekrar kendi hanesine yazdırmak istiyor. Hedef ise çok büyük: Sekiz saat boyunca kesintisiz drift! Ancak bu drift denemesi yorucu ve sıkıcı olduğu kadar teknik bazı sıkıntıları da doğuracak, aracın benzininin bitmesi gibi. Görüşüne göre BMW buna da sıradışı bir çözüm bulmuş: Arabadan arabaya benzin dolumu!

Şoför koltuğundaki kişi drift atmaya devam ederken arka koltukta oturan bir diğer kişi, drift rekoru kırmaya çalışan arabaya hareket halindeyken benzin dolduracak. Bunun nasıl olacağını öğrenmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=RIZ7n45c1JU

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version