BMW, ABD’de 151 bin 495 dolara satılan hibrid süper spor otomobil modelinin reklamını yaptığı Koronavirüs temalı Twitter paylaşımını gelen tepkilerin ardından silmek zorunda kaldı, ardından da özür diledi.

Geçtiğimiz Salı günü BMW’nin tamamen elektrikli modellerden oluşan “i” alt markasına ait @BMWi hesabından yapılan paylaşımda i8 Coupe Ultimate Sophisto’nun görselinin altında “Salgının yayılmasına engel olun ve #EğriyiDüzleştir akımına siz de katkı sağlayın” ifadeleri kullanıldı.

Tepkiler üzerine geri adım atıldı

Malum olduğu üzere dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde bilim adamı ve hükümet yetkilileri, vatandaşlara “eğriyi düzleştirme” çağrısı yapıyor. Salgının aniden patlak vermesi sonucu herkesin hasta olması hastanelerin ve sağlık sisteminin çökmesine yol açabileceği için yapılan bu çağrıyı kullanan BMW’nin niyeti i8’in yol tutuşu kabiliyetine vurgu yapmaktı belki de. Ancak beklenen olmadı ve kullanıcılar bu paylaşımı yadırgadı. Derken BMW’nin ilgili paylaşımı sildiği ve özür dilediği görüldü.

Bu arada benzer bir paylaşım @BMW hesabından da yapılmıştı. Bu mesajda da yine #EğriyiDüzleştir etiketi kullanılmış, ancak herhangi bir modelin reklamı yapılmamış ve bir halk sağlığı danışmanın mesajı verilmişti.

Avrupa’daki fabrikaları hala kapalı

Diğer çoğu otomobil üreticisi gibi satış grafiği düşüş eğilimine giren BMW, Avrupa kıtası genelindeki tüm fabrikalarını Koronavirüs salgını nedeniyle kapatma kararı aldı. Ancak ABD’nin Güney Carolina eyaletine bağlı Spartanburg şehrindeki fabrikasında üretim şimdilik açık. Fakat 29 Mart ila 12 Nisan tarihleri arasında bu fabrika da kapanacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version