BMW’nin yeni kompakt crossover modeli X2, önümüzdeki günlerde ön teker çekişli (FWD) versiyonuyla pazarda boy gösterecek. Bu yıl bahar aylarına doğru dört çekerli (AWD) sürümünün piyasaya çıkacağı açıklanan BMW X2, an itibariyle yalnızca arkadan çekişli (RWD) seçeneğiyle satılıyor.

İlk önce ABD’de satışa çıkacak

Şuan için ülkemizde satışa çıkmamış olan AWD X2 xDrive28i modeli 2017’nin Mart ayından itibaren ABD’deki araç satış noktalarında yerini almış durumda. BMW Kuzey Amerika yöneticilerinden John Kelly’nin Automotive News sitesine verdiği demeçte önden çekişli FWD X2 sDrive28i modelinin çıkışı için bahar aylarına işaret etti.

Fiyatlar çekiş seçeneklerine göre değişiyor

FWD, yani önden çekişli X2’yi satın alan müşteriler 39,395 $’lık fiyata sahip olan dört çekerli modellere kıyasla 2,000 $ kadar daha az ücret ödeyecekler. Ancak her iki seçenekte de X2, BMW’nin giriş seviyesi SUV’u X1’den daha pahalıya mal oluyor. Ancak X1’in X2’den daha küçük boyutlu olduğunu hesaba katmakta da fayda var.

Öte yandan X1 ve X2 modellerinde BMW’nin UKL FWD platformunu kullandığı biliniyor. Bazı Mini modellerinde de kullanılan bu platforma ek olarak X2’de 228 beygir güç üretebilen 2.0 litrelik dört silindirli turbo motor yer alıyor.

X1’den daha şık ve kalıplı bir görünüme sahip olan X2 ile ortalama müşteri kitlesinden çok daha genç bir kesime hitap etmeyi amaçlayan BMW, 40 yaş altı müşteri portföyünü genişletmeyi de hedefleri arasına dahil etmiş durumda. Sırf bu yüzden X2’nin reklam kampanyaları internet ve sosyal medya ağları üzerine yoğunlaştırıldı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version