İtalya’da düzenlenen klasik otomobil etkinliği Concorso d’Eleganza Villa d’Este’ye katılan BMW, otomobil endüstrisinde benzerine pek rastlamadığımız bir hareket yaptı ve ilk kez 1970 yılında görücüye çıkan BMW Garmisch isimli konseptini yeniden meydana getirdi.

1970 yılında fuarda sergilenmişti

Orijinal BMW Garmisch aslında İtalyan tasarım stüdyosu Bertone için çalışan Marcello Gandini tarafından tasarlanan bir konseptten ibaretti. 1970 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen aracın en büyük özelliği aralarında Lamborghini Miura ve Countach’ın yanı sıra Lancia Stratos gibi tarihe mal olmuş, adı herkes tarafından anımsanan efsane modellerin altında imzası bulunan Gandini’nin elinden çıkmış olmasıydı.

Tasarım çizgilerine baktığımız zaman Garmisch’in Gandini ile pek alakası yok gibi duruyor olabilir, ancak yine de araç inanılmaz şık ve göz alıcı.

Bu konsept coupe modelini sıfırdan oluşturmak ise BMW için hayli zorlu bir görev oldu, çünkü orijinal araca dair neredeyse hiçbir kayıt bulunamadı. Sadece 1970 yılında çekilen birkaç fotoğraf elde vardı ve bunlar da siyah beyazdı.

Neyse ki 80 yaşına basmış olsa da Gandini’nin zihni hala aracın tasarımlarına hakimdi. BMW tüm parçaları bir araya getirdi ve Gandini’nin onayını alarak aracı yeniden oluşturmayı başardı.

İyi de neden?

Peki, sizce neden BMW böyle bir şey yapmaya kalktı?

Bu soruya BMW Design’in başkanı Adrian van Hooydonk’un cevabı “İtalya’nın en etkili araba tasarımcılarından biri olan Gandini’ye saygımızı göstermek için” şeklinde oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version