BMW’nin yeni elektrikli otomobilleri olan 2018 model i3 ve i3S modellerini çok kısa bir zamanda tanıtacak. Tanıtımına az bir süre kala BMW’nin yeni otomobilleri ortaya çıktı.

Ünlü otomobil üreticisi olan BMW’nin elektrikli otomobillerinin serisi olan i serisinin yeni üyeleri olacak olan 2018 model i3 ve i3S modelleriyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. BMW’nin yenilenen i3 modelinin motor kısmında bir takım iyileştirmelerle geliyor.

Güncellenen Motor Ve Güncellenen Tasarımla Yeniden Hayat Bulan BMW i3 İle BMW i3S!

Yenilenen motoruyla birlikte 2018 BMW i3 170 beygir gücüne ulaşıyor ve 250 Nm tork değerine geliyor. Maksimum 150 kilometre hız yapabilen BMW i3’ün ibresi 0’dan 100’e toplamda 7.3 saniyede ulaşıyor. BMW i3’ün sportif versiyonunda ise değerler biraz daha yükselmiş olarak görülüyor. 184 beygir gücüne ulaşan motoru 270 Nm tork değerinde seyrediyor ve maksimum 160 km/s hıza ulaşabiliyor. i3S’in ibresi 0’dan 100’e 6.9 saniyede ulaşabiliyor.

BMW tarafından özel olarak geliştirilen lityum iyon bataryalarla gelen BMW i3 ve BMW i3S modellerinin menzilinden herhangi bir değişim görünmüyor.

BMW i3’ün test şartları altında 290 ile 300 km yol aldığı açıklanırken i3S’in bu değeri 280 kilometre olarak kendini gösteriyor. Günlük kullanım göz önüne alındığından her iki modelin de tam dolu bir batarya ile 200 km yol alacağı düşünülüyor.

Teknik özellikler kısmında ufak iyileştirmelerin görüldüğü BMW i3 ve BMW i3S modellerinde belki de en önemli yenilikler tasarım alanında kendini gösteriyor. Tamamen LED aydınlatmalarla gelen modeller oldukça şık görünürken ön ve arka tamponda yapılan ufak detay çalışmaları aracı daha bir şık hale getiriyor. Spor ve asi bir tasarıma sahip olan BMW i3S modeli karbon fiberle güçlendirilmiş parçalarla daha sportif bir görünüm kazanıyorken ayrıca 20 inçlik jantlarla sportif görüntüsünü ileri bir seviyeye taşıyor.

İç tasarımda klasik BMW tasarımlarını gördüğümüz iki modelde de teknolojiyle uyum göze çarpıyor. 10.25 inç büyüklüğünde 1.440 x 540 piksel çözünürlüğünde bir ekran gelen araçların bu ekranı Apple CarPlay özelliğinde geliyor. Yeni BMW i serisinde sesli komut özelliğini geliştirdiğini açıklayan BMW bu özelliğin kullanıcıların işine çok yarayacağını dile getiriyor. Gelecek ay Frankfurt’ta düzenlenecek olan fuarda görücüye çıkacak olan modellerin fiyatları hakkında bilgi verilmedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version