BMW geçen hafta elektrikli otomobillerle ilgili planlarının bir kısmını kamuoyuyla paylaşmış, 2023 yılına dek 25 yeni elektrikli modelini görücüye çıkaracağını duyurmuştu. Motorrad Vision DC Roadster isimli motosiklet modelinin yanı sıra BMW Vision M NEXT konsepti de aynı tarihte görücüye çıkarılmıştı.

Zimmer kesinlikle doğru seçim

Şimdilerde ise BMW bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran elektrikli otomobil konsepti Vision M NEXT için özel bir web sitesi oluşturmaya karar verdi. Bunun yanı sıra Alman üretici, Blade Runner 2049’un müziklerini besteleyen dünyaca ünlü besteci Hans Zimmer’den aracın motor sesini geliştirmesini talep etmiş bulunuyor.

Siberpunk filmi veya oyunundan aşina olduğumuz tasarım çizgilerine ev sahipliği yapan araba elektrikten güç aldığı için herhangi bir motor sesine sahip olmayacak. Yayaların ve bisikletlilerin güvenliğini sağlamanın yanı sıra sürücünün arabadan daha fazla keyif almasını sağlamak için çoğu üretici, yapay da olsa motor sesi geliştirmeyi tercih ediyor. Jaguar ve Harley Davidson gibi üreticiler bunların başında geliyor.

Birçok filmin müziğinde imzası var

Görünüşe göre BMW de araca sonradan ses ekleme fikrine sıcak bakıyor. Motor sesini bestelemesi için başvurdukları kişi ise son derece başarılı bir besteci olan Hans Zimmer. Interstellar, Inception, The Dark Knight Trilogy ve son olarak Blade Runner 2049 gibi birçok kaliteli filmin müziklerini bestelemesiyle bildiğimiz ünlü sanatçı, BMW’nin ses tasarımcısı Renzo Vitale ile beraber Vision M NEXT konseptinin nasıl ses çıkarması gerektiğine karar verecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version