Son yıllarda BMW’nin tasarım dilini bir dizi radikal kararlar alarak değiştirme yoluna gittiği, bunun da markanın tutkunları tarafından ağır eleştiri oklarına hedef olduğu herkesin malumu. Hal böyle olunca Alman lüks otomobil üreticisinin üst düzey yöneticileri için alınan bu değişiklik kararlarını savunmak pek de kolay olmuyor.

Tartışmalar dur durak bilmedi

Son olarak Avustralya menşeli Motoring dergisinin sorularını cevaplayan BMW’nin tasarım şefi Adrian van Hooydonk, mevcut 7 Serisi ve son model X7’de kullanılan dev ızgara tasarım tercihini savundu. BMW ile özdeşleşen klasik böbrek şeklindeki ızgara tasarımı hiç olmadığı kadar büyütme kararı beraberinde tartışmaları da getirmişti.

Markanın eski model tasarımlarına hakim olanlar hatırlayacaktır: 1980 yılında görücüye çıkan 750i V12 modelinde bugünkünden çok daha ince ve narin bir ızgara tasarımı tercih edilmişti. Aradan geçen süre zarfında BMW tam zıttı yönde hareket ederek ızgaraları ciddi manada büyüttü.

X7’nin ızgarası da hayli büyük

Bu kararı ise BMW’nin tasarım şefi, aracın daha küçük olan 5 Serisi’nden ayırt edilebilmesi için aldıklarını dile getirdi. Keza X7 için de geçerli olan bu durum Hooydonk tarafından büyük SUV modelinin küçük kardeşleriyle orantılı bir ızgara büyüklüğüne sahip olduğu gerekçesiyle savunuldu.

Öte yandan Çin, ABD, Ortadoğu ve Avrupa’daki BMW 7 Serisi müşterilerinin beklentilerinin birbirinden farklı olması da Hooydonk’un savları arasında yer aldı. Tüm müşterileri memnun edebilmek mümkün olmayacağı için bu radikal karar alınmış bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version