Alman lüks otomobil üreticisi BMW’nin yeni nesil iNext projesine dair çok az şey biliyoruz. Tamamen elektrikten güç alacağı daha önce de açıklanan model, 2021 yılında görücüye çıkacak. Keza aracağın otonom sürüş teknolojisine sahip olacağı ve tamı tamına 700 kilometre menzil kapasitesi vaat edeceği de ulaştığımız bilgiler arasında yer alıyor.

Ne tür bir kasası olacak, bilinmiyor…

BMW, iNext modelini “Teknolojik amiral gemisi” olarak nitelendirdiği için araçta hiçbir detayın göz ardı edilmeden en üst donanımın bulunacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Ancak halen daha modelin neye benzeyeceğine yönelik bir ipucu elimizde yok. iNext bir sedan, hatchback veya crossover olabilir; ihtimaller eşit.

İlk tasarım konsepti görücüye çıktı

Neyse ki modelin tasarımıyla ilgili bir ipucu nihayet gün yüzüne çıktı. BMW AG şirketinin yönetim kurulu üyesi Harald Krüger, her yıl hissedarların katılımıyla düzenlenen genel toplantıda ilk evre tasarım konseptini kamuoyuyla paylaştı.

Sadece arabanın yan profilden görünümünü içeren bu taslak, iNext’in genel hatlarını içeriyor. İki dingil arasındaki mesafeye bakarak aracın çok uzun olacağını söyleyebilmek mümkün. En azından mevcut BMW i3’ten daha uzun olacağı kesin.

Ancak tasarımda dikkat çeken en önemli detay, kuşkusuz pencerelerin etrafındaki çerçeve. Hatırlanacağı üzere yeni çıkan BMW Concept iX3 modelinin öz ızgarasında BMW’nin klasik böbrek tasarımı terk edilmiş ve iNext’in penceresinde kullanılana benzeyen bir tasarım tercih edilmişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version