Şaka değil, gerçek. İtalya’nın Bolonya şehrine iniş yaparken pencerelerinden bakan yolcular, sarı şeritli Lamborghini Huracan’la karşılaşınca hayli şaşırıyor olmalılar! Resmî adı Aeroporto Marconi di Bologna olan havalimanında kullanılan Lamborghini’nin süper lüks modeli, uçaklara gidecekleri körüğe kadar eşlik etme görevini üstlenmiş durumda. Tepesinde çakar lambası bile var!

Normalde taksi aracı olarak çoğu havalimanında turuncu renkli sıradan kamyonetler kullanılır. “Follow Me” diye de bildiğimiz bu arabaların aksine İstanbul Havalimanı’nda BMW’nin elektrikle çalışan i8 modelinin kullanılacağı haberini ise hatırlayan okuyucularımız olacaktır mutlaka. Fakat İtalyanlar çıtayı biraz daha yükseğe taşıyıp taksi aracı olarak Huracan’ı kullanma yoluna gitmişler.

Arkadan itişli olan Huracan’ın kapılarının üzerinde “Bolonya’ya hoşgeldiniz” yazısı iliştirilmiş. Keza büyükçe “Follow Me” yazısını görebilmek de mümkün.

Tasarımı Centro Stile Lamborghini tarafından gerçekleştirilen araç sadece uçakları karşılamakla kalmıyor, kalkıştan hemen önce de isteğe göre pilotlara yol gösteriyor. Gri üzerine damalı sarı renk tonuyla pistin üzerinde seyreden bu aracı gözden kaçırmak neredeyse imkansız gibi.

Nedenini duyunca çok şaşıracaksınız

Huracan’ın taksi aracı olarak kullanılmasının sebebi ise çok ilginç. Lamborghini’lerin tasarımında uçaklardan ilham alınmış olması ve Lamborghini şirketinin Bolonya’nın hemen dışında konumlanmış olması, bu kararın alınmasının en büyük etkenleri.

Öte yandan aynı havalimanında Lamborghini Urus ve Lamborghini Aventador SVJ modellerinin sergilendiğini de unutmamak lazım. Tüm bu modeller gibi taksi aracı da ne yazık ki satılık değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version