Butik spor otomobil üreticisi Brabham Automotive‘in adını daha önce hiç duymadıysanız, yalnız sayılmazsınız. Daha çok zorlu yarışlar için süper spor modeller geliştirmesiyle bilinen üretici, en son BT62 isimli modelini piste indirmişti.

Şu sıralar 2022’de düzenlenecek olan Dünya Dayanıklılık Şampiyonası için hazırlıklarını sürdüren ekip, BT62’den daha ucuza ve adet olarak daha fazla üretilecek yeni bir model için kollarını sıvamış bulunuyor.

Pistlerin tozunu atmaya hazırlanıyor

Motoring Research’a demeç veren ticari yönetici Dan Marks, bahsi geçen bu yeni modelden sadece 70 adet üretileceğini açıkladı. Yasal olarak trafiğe çıkabilecek şekilde gücü dizginlenecek olan araç pistlerin de tozunu atabilecek kadar güçlü olacak. Ancak şuan için hala daha geliştirme sürecinde olduğunu belirtmekte yarar var.

Çok az üretip satmaya devam edecek

Brabham’ın rotayı ticari olarak yeni müşterilere hitap etme fikrine kırması, yorumcuların üreticiyi Avustralya ve İngiltere ortaklığındaki McLaren ile kıyaslamasına yol açmıştı. Fakat ikilinin satış grafiklerini kıyasladığımızda Brabham’ın çok daha butik ve özel bir marka olduğu pekala söylenebilir.

Çünkü geçen sene McLaren Automotive 4 bin 800’den fazla araba üretti. MP4-12C‘nin çıkışını takip eden 8 sene içerisinde de 20 binden fazla araç satışı gerçekleştirdi. Oysa Brabham’a baktığımızda bu rakamlar senelik en fazla 100 ila 200 arasında oynuyor.

Bu arada Brabham’ın Avustralyalı Sör Jack Brabham tarafından McLaren’den yaklaşık 3 yıl kadar önce kurulduğu bilgisini de paylaşmış olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version