Alman modifiye şirketi Brabus bugüne dek çeşitli Mercedes modellerini performans canavarlarına dönüştürmesiyle biliniyor. Son olarak AMG GT 4-Door modeline el atan şirket, AMG GT 63 S 4Matic modeli üzerine inşa edilen aracın gücünü inanılmaz ölçüde arttırdı. Brabus 800 adı verilen yeni aracın adı, sahip olduğu 4.0 litrelik çift turbolu V8 motorun ürettiği beygir gücünü niteliyor.

800 beygir değeri, Brabus 800’ün stok modele nazaran 161 beygir daha fazla güç üretebileceği anlamına geliyor. Üstelik bu sayede araç 0’dan 100 km/s hıza sadece 2.9 saniyede çıkabiliyor. Mercedes’in normal AMG GT modeli bu hıza 3.1 saniyede çıkıyordu. Yani yaklaşık 0.2 saniyelik bir iyileştirme söz konusu.

Fiziki ve yazılımsal iyileştirmeler var

Brabus’un kattığı 161 beygirlik ekstra güç hem iki yeni turboşarjerden, hem de ECU’nun yeniden kalibre edilmesinden geliyor. Üstelik üretilen bu fazladan güç tamamen güvenli. Yol testleri başarıyla tamamlanan araçta Mercedes’in dokuz ileri otomatik şanzımanı aynen kullanılıyor.

Elektronik hız sınırlayıcı devreye girene kadar sürücüler 315 km/s hızın keyfini çıkarabilecekler. Egzoz sesiyle kendinden geçmek isteyenler için opsiyonel olarak paslanmaz çelik egzoz satın alabilmek de mümkün.

İnanılmaz pahalıya satılabilir

Şuan için Brabus cephesinden fiyatla ilgili bir açıklama yapılmış değil, fakat tahminler aracın çok çok pahalıya mal olacağı yönünde. Halihazırda AMG GT 64 S 4-door modeli ABD’de 163 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Brabus 800’ün fiyatının ne kadar olacağını artık siz tahmin edin.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version