McDonald’s, Ferrari, Türk bayrağı ve Coca Cola‘nın en büyük ortak özelliği nedir? Doğru bildiniz, kırmızı renkle eşleşmiş olmaları. Aynı şey fren kaliperi üreticisi Brembo için de geçerli. Öyle ki Brembo için kırmızı sadece fren kaliperinin üzerine uygulanan herhangi bir renk değil, markanın bilinirliğini pekiştiren bir detay.

Şimdilerdeyse Brembo biraz daha çemberin dışında düşünmeye karar vermiş ve birçok artistik tasarımdan oluşan fren kaliperlerini sergileme kararı almış bulunuyor.

Sanat galerisinden fırlamış gibi!

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’na katılan ve Brembo‘nun standını ziyaret eden otomobil tutkunları, kendilerini bir tür sanat galerisinde bulmuş kadar oldular doğrusu.

Birbirinden farklı renk ve tasarımlarda fren kaliperleriyle Brembo’nun vurgulamak istediği ise şu: Markamız sadece yüksek performansıyla değil, tasarımlarıyla da sektörünün öncüsüdür. Eh, verilmek istenen mesaj yerine ulaşmış gibi gözüküyor.

Bilmeyenler için hatırlatmakta fayda var: Brembo zaten halihazırda satışını gerçekleştirdiği fren kaliperlerini farklı renk seçenekleriyle teslim edebiliyor. Gökkuşağı şeklindeki tasarımın yanı sıra mavi, yeşil, siyah, krom rengi, sarı ve daha birçok renkten herhangi birini tercih edebilmek mümkün.

Fakat Cenevre‘de gösterilen tasarımlarla Brembo tek bir rengin daha ötesine gitmiş.

Kötü haber: Satışa sunulmayacak

Kamuflaj, hayvan kürkü deseni veya bitki örtüsünü anımsatan tasarımlar 90’lı yılların geometrik şekillerinden çeşitli esintiler de taşıyor. Ancak kötü haber şu ki çok beğenilen bu modeller seri üretime girmeyecek.

Sadece farklı tasarımların da fren kaliperlerine uygulanabileceğinin bir örneği olarak fuarda yer alacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version