Yarış dünyasına 14 yaşındayken babasının hediye ettiği bir Austin 7 ile ilk adımını atan Yeni Zelanda asıllı Bruce McLaren, hayatı boyunca birçok zafere ulaştı.

McLaren – Bruce McLaren

22 yaşındayken dünyanın en genç Formula 1 şampiyonu olan Bruce, 1966 Monaco Grand Prix’inde kendi geliştirdiği Formula 1 aracını tanıtarak McLaren Automotive’in temellerini attı.

Zaman içinde Formual 1’e damgasını vuran firma, 1970 yılında Bruce McLaren’in Goodwood’da M8D modelinin prototipini test ederken kaza geçirip ölmesiyle büyük bir sarsıntı yaşadı. Fakat McLaren mühendisleri ve yarışçıları hiçbir zaman savaşmaktan yılmadı.

Öyle ki, 1970 yılında Bruce McLaren’in test ederken hayatını kaybettiği M8D modeli ile 9 tane Can-Am yarışı kazandılar.

Ve McLaren F1 Tanıtıldı!

Zaman geçtikçe gücüne güç katan firma 90’lara gelindiğinde, Gordon Murray ve ekibi tarafından geliştirilmiş olan McLaren F1’i tanıttı.

Bu araç sayesinde marka, birçok rekora imza atmayı başardı.

2000’li yılların başlarında sesi soluğu kesilen ve neredeyse tarihin tozlu sayfalarına karışacak olan İngiliz marka, 2012 yılında MP4-12C adlı spor otomobilleriyle oyuna geri döndü.

McLaren, günümüzde P1, 720S ve Senna gibi son derece teknolojik bir o kadar da mühendislik harikası canavarları ile biz otomobil severlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version