Lüks süper spor otomobil üreticisi Bugatti, bağlı bulunduğu Volkswagen AG’ın yatırımcılarla yapacağı yıl sonu toplantısı öncesinde Chiron’un yerini alacak yeni bir model çıkarma planlarını askıya aldığını duyurdu.

Rekor kâr açıklanması bekleniyor

Bu kararın gerekçesi ise çok tanıdık: COVID-19. Koronavirüs salgını nedeniyle otomobil endüstrisinin olumsuz etkilendiğini belirten Bugatti CEO’su Stephan Winkelmann, Bloomberg TV’ye verdiği demeçte “Salgına rağmen yıl sonuna doğru satışları arttırarak rekor kâr açıklamayı umuyoruz” dedi.

Winkelmann açıklamasının devamında “Chiron’dan sonra çıkacak ikinci model üzerine planlarımız oldu. Ancak bu plan Koronavirüs krizi nedeniyle şimdilik askıya alınmış durumda. Bu yüzden sırada neyin olduğuyla ilgili konuşamıyorum” cümlelerini kullandı.

Emisyon kısıtlamaları firmaları zorluyor

Salgına rağmen Bugatti gibi süper spor otomobil üreticilerinin satışlarını arttırmasının tek bir açıklaması var. Bu arabalara para veren insanlar zaten zengin oldukları için Koronavirüs krizinin yol açtığı ekonomik olumsuzluklardan çok fazla etkilenmediler.

Ancak otomobil üreticilerinin başında başka bir mesele daha var şimdilerde. Avrupa ve ABD gibi pazarlarda giderek sıkılaşan emisyon kurallarına ayak uydurmaları gerekiyor. Bugatti ve onun İtalyan rakibi Pagani, büyük hacimli içten yanmalı motorlarını yeni düzenlemelere uygun hale getirmek zorundalar.

Fakat bunu başarmak hiç de sanıldığı kadar kolay değil. Saatte 480 km/s hıza çıkan bir araba tasarlayıp bunun emisyon sınırlamalarına uygun hale gelmesini sağlamak için ciddi AR&GE bütçesi ayırmak gerekiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version