Volkswagen Grubu bünyesindeki lüks markaların son dönemde piyasaya çıkardığı modellere kısaca bir göz attığımızda karşımıza daha çok SUV araçların çıktığını söyleyebiliriz. İlk akla gelen marka olarak Porsche örnek verilebilir. Bentley’in Bentayga isimli SUV’u, Lamborghini’nin ise hırçın tasarımıyla öne çıkan Urus’u var. Peki, neden Bugatti’nin de bir SUV modeli olmasın?

Evet, görünüşe göre Bugatti yakın tarihte yerden yüksek bir SUV modelini müşteri kitlesinin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. En azından şirketin başkanı Stephan Winkelmann‘ın görüşü bu yönde.

‘Firmamız daha fazlası için hazır’

An itibariyle Bugatti, yeni modeli Chiron‘un tanıtım faaliyetlerine ağırlık vermiş durumda. Son olarak Paris Otomobil Fuarı‘nda görücüye çıkan aracın özelliklerini basın mensuplarına anlatan Winkelmann, yöneltilen sorulara da cevaplar verdi.

“Kurum olarak daha fazlasını yapmaya hazırız” mesajını veren üst düzey yönetici, “Araçlarımızda kullandığımız W16 motor markanın merkezinde bulunuyor, ancak bu sonsuza dek böyle sürmeyecek” diyerek de farklı güç ünitelerinin geliştirileceğine işaret etti. Motor ve şasi seçeneklerini değerlendiren Bugatti, ilerleyen günlerde yeni bir SUV modeliyle takipçilerinin gönlünü fethetmeye hazırlanıyor olabilir.

SUV üretimi mümkün mü?

Sınırlı sayıda üretilen süper arabalarla bilinen Bugatti’nin SUV üretmesi, bu modelin seri üretim bandına gireceği anlamına geliyor. Haliyle bu da Bugatti markasının değerini zedeleyebilecek bir durum. Ancak benzer klasmandaki Lamborghini’nin Urus modeliyle özellikle Rusya pazarında elde ettiği başarı hesaba katılırsa Bugatti de bu topa girebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version