Otomotiv pazarının en ünlü markaları arasında yer alan Bugatti, an itibariyle faaliyetlerine Volkswagen Grubu bünyesinde devam ediyor. Şirketin Ocak ayında koltuğu devralan yeni başkanı ise Stephan Winkelmann. Yıllarca Audi Sport’ta yöneticilik yapan ve bir 10 yıl boyunca Lamborghini’nin CEO’luk yapan Winkellman, performans odaklı süper otomobillerle yakından ilgili bir isim.

2018 New York Otomobil Fuarı kapsamında Winkellman ile söyleşi yapabilme fırsatını yakalayan Business Insider muhabirleri, lüks otomobil üreticisi Bugatti’nin müşteri kitlesinin demografisiyle ilgili çeşitli soruların cevabını aradı.

Malum, 3 milyon dolar değerindeki süper lüks arabaları kimlerin satın aldığı herkesin merak ettiği bir konu.

Chiron modeli adeta yok sattı!

2016 yılında son modeli Chiron’u görücüye çıkaran Bugatti, önümüzdeki 10 yıl içinde 500 tane daha Chiron modeli üretmeyi planlıyordu. Ancak 2 yıl içinde bu araçların 300’ü satıldı bile. 

Winkelmann “2021’in ikinci yarısından itibaren tüm Chiron modellerini satmayı planlıyoruz. Arabalarımız kolayca satılıyor ve daha fazlasını üretmek için müşterilerimizden talepler alıyoruz” dedi.

Kim alıyor bu arabaları?

Geldik en çok merak edilen soruya: Bir arabaya 3 milyon dolar ödeyen bu insanlar kimler?

Winkellman’a göre şirketin müşteri portföyü genellikle bekar erkekler. Coğrafi olarak ise Bugatti sahipleri Kuzey Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Japonya‘da yaşıyorlar. Üstelik bu kişiler genellikle garajlarında 30’a yakın arabanın koleksiyonunu yapan isimler. Gemileri, özel jet uçakları ve evleri de var. Bu kadar para harcayabilen kişiler ise muhtemelen başarılı iş adamları olsa gerek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version