ABD’li lüks otomobil markası Cadillac geçtiğimiz yıl Kasım ayında fişini çektiği abonelik servisini yeniden başlatmak için kolları sıvadı. Automotive News sitesine demeç veren şirketin üst düzey yöneticileri, bu sefer Cadillac bayilerinin bu sürece hiç olmadığı kadar etkin bir şekilde katılacağının sinyalini verdi.

Yeni servisin adı belli oldu: Book 2.0

Bahsi geçen abonelik servisi kapsamında müşterilerin her ay belli bir ücret ödeyerek sigorta, vergi ve periyodik bakımları üstlenmek zorunda kalmadan seçili Cadillac modellerini istedikleri gibi kullanabiliyorlar.

Önceden Book by Cadillac adıyla verilen bu hizmet şimdilerde Book 2.0 olarak adlandırılacak. Müşterilerden ise 500 dolar depozito alınacak, sonrasında ise 1,800 dolar ücret ödemeleri beklenecek.

Binden fazla bayi devreye giriyor

Bayilerin işe daha bir entegre olmasıyla birlikte artık müşteriler Cadillac bayilerini karşılarında muhatap bulabilecekler. Önceden doğrudan Cadillac merkezi bu sürece dahildi, müşterilerle de tek bir merkezden iletişim kuruluyordu. ABD genelindeki binden fazla bayi ise süreç dışında kalmıştı. Şimdi ise bu süreç çok daha müşteri endeksli işleyecek.

Baştan aşağıya yenilenen abonelik hizmeti 2019’un ilk çeyreği içinde ABD’deki müşteriler tarafından satın alınabilir hale gelecek. Önceden müşteriler kullandıkları aracı senede 18 kezle sınırlı olmak üzere XT5, CT6 ve Escalade modelleri arasında değiştirebiliyorlardı. Çok az müşterinin bunu yaptığını fark eden Cadillac yönetimi bu teklifi tamamen kaldırdı ve tek bir araç kullanımını şart koştu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version