ABD’li General Motors firmasının lüks modelleriyle bilinen Cadillac markası, geçtiğimiz aylarda Netflix‘e çok benzeyen yenilikçi bir abonelik sistemini hayata geçirmişti. Benzerleri halihazırda Uber, Lyft, Mercedes Benz ve BMW gibi firmalar tarafından yürütülen bu sistemde katılımcılar aylık 1,800 dolar sabit ücret ödeyerek birbirinden farklı Cadillac araçlarını diledikleri gibi kullanabiliyorlardı.

İlk etapta kulağa çok çekici gelen bu fikir, Cadillac hayranları tarafından da takdir ve beğeniyle karşılandı. Öyle ya, sabit bir ücret karşılığında her ay farklı farklı araçlara binmeyi kim istemez ki?

Ancak bugün geldiğimiz noktada Cadillac, Book by Cadillac adı verilen ücretli abonelik hizmetinin fişini çekeceğini açıkladı. İşlerin planlandığı gibi gitmediğini belirten Cadillac yönetimi, ilerleyen süreçte servisin tekrardan hayata geçirilebileceğini de not düştü.

1 Aralık’tan itibaren çalışmayacak

Konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında “Cadillac geçici olarak Book by Cadillac programını 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren sonlandıracak. Daha fazla detayın ileri bir tarihte duyurulmasını planlıyoruz” denildi.

Şuan için resmî ağızlardan söylenmiş olmasa da otomotiv sektörünün duayenleri, Cadillac’ın her müşteriye ayrı bir otomobil tahsis etmenin çok maliyetli olduğu gerekçesiyle servisin sonlandırıldığı kanısında.

Her ne kadar ABD genelinde kullanılıyor olsa da Book by Cadillac programı halen daha pilot aşamasındaydı. Hal böyle olunca sonlandırılması müşteriler tarafından pek de kabul edilemez bulunmayacaktır.

Mevcut abonelere arabalarını geri teslim etmek için 30 gün süre verildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version