Kâr amacı gütmeyen ve her yıl 5 binden fazla ürünü test edip tarafsız raporlar hazırlayan ABD menşeli kuruluş Consumer Reports (CR) son olarak otonom sürüş sistemleri arasında bir sıralama hazırladı. Cadillac’ın Tesla, Nissan ve Volvo‘nun sürücüsüz otomobil sistemlerini geride bırakıp birinci olduğu bu liste sektörde ses getirmeyi başardı.

CR’ın gerçekleştirmiş olduğu testlerde Super Cruise olarak adlandırılan Cadillac‘ın sistemi, Tesla‘nın gelişmiş Autopilot yazılımını solladı.

CR’ın Cadillac‘ın sistemini birinci sıraya oturtmasının sebebi, araçta kullanılan sensör ve yazılımın arabanın trafikte güvenle seyahat ettiğini güvence altına almaktan ve sürücünün dikkatinin dağılmadığından emin olmaktan daha fazlasına inanıyor oluşu.

Sistemlerde benzer sensörler kullanılıyor

Nitekim Cadillac ve Tesla‘nın otonom sürüş sistemlerinde kullanılan kamera, radar ve çeşitli sensörler benzer özelliklere sahip. Aracın arzu edilen rota üzerinde seyretmesini sağlayan harita verilerinden de zaman zaman faydalanılabiliyor. Öte yandan Cadillac, sürücünün yola dikkat kesilmesini sağlamak için bir kamera ile takipte bulunuyor.

Her iki sistem de tam manasıyla sürücüsüz seyahat etme imkânı sağlamazken, sürücünün yorgunluğunu azaltmak ve ağır trafikte meydana gelmesi muhtemel kazaları önleme amacını taşıyor.

Detaylı sıralama açıklandı

Bu bilgiler ışığında CR’ın sıralamasında Cadillac’ın Super Cruise‘ı ilk sırayı alırken, ikinci sırada Tesla Autopilot listelendi. Nissan ve Infiniti’nin ortak kullandığı ProPilot Assist platformu üçüncü, Volvo Pilot Assist ise dördüncü oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version