Cadillac’ın en yeni crossover modeli XT4, önümüzdeki ay New York’ta düzenlenecek olan otomobil fuarı öncesi şehrin sokaklarında gezerken kameralara yakalandı. Kamuflajlı olduğu için aracın dış görünümü hakkında yorum yapabilmek güç, ayrıca teknik özellikleriyle ilgili herhangi bir bilgi de şuana dek sızdırılmış değil.

Geçtiğimiz Cuma günü casus kameralara yakalanan XT4 kompakt crossover modelinin 28 Mart tarihinde ilk kez basına tanıtılması bekleniyor. Markanın genel merkezinin bulunduğu Manhattan’daki Cadillac House’da düzenlenecek toplantı için otomotiv gazetecilerine davetiyeler gönderildi bile.

Çin’de satış rekorları kırması bekleniyor

ABD pazarında daha çok sedan modelleriyle varlık gösteren Cadillac, XT4 modeliyle crossover segmentindeki ikinci aracını piyasaya çıkarmış olacak. Ancak Cadillac’ın asıl hedefi, markanın en güçlü olduğu Çin pazarındaki satışlarını artırmak. Yeni XT4’ün bu amaç doğrultusunda ne denli katkı sağlayacağını söylemek için henüz erken.

Öte yandan Cadillac markasının anavatanı ABD’de kompakt lüks crossover araç satışları geçtiğimiz yıl yüzde 5.6 oranında artış gösterdi. Toplam 379 bin 711 lüks aracın satıldığı crossover segmenti, ülke genelinde en çok rağbet gören lüks segmentlerin başında yer aldı.

Hafif ticaride kan kaybetti

Buna ek olarak Cadillac’ın ABD genelinde 2017 yılı için hafif ticari araç ve sedan model satışında düşüş kaydedildi. Yüzde 8’lik düşüşe rağmen ülkede 156 bin 440 adet otomobil ve hafif ticari araç satıldı.

2020 yılına kadar 5 yeni otomobil modelini tanıtmaya hazırlanan Cadillac, bu plan dahilinde ilk işaret fişeği olarak XT4’ü piyasaya sürecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version