Mühendislik ve tasarım anlamında oldukça başarılı olan Carlo Abarth, 1920’li yılların sonunda sektöre, motosiklet şasisi üreten bir firmada çalışmaya başlayarak giriş yaptı.

Abarth – Carlo Abarth

Zamanla içindeki motor sporları sevdasına yenik düşerek motosiklet şampiyonalarına katıldı. 1933 yılında geçirdiği bir kaza nedeni ile motosiklet hayatına veda eden Carlo, yakın arkadaşı olan Ferry Porsche’nin desteği ile birlikte otomotiv sektörüne doğru yöneldi.

Bu sayede kendi markasını kurmak isteyen C. Abarth, 31 Mart 1949 senesinde Fiat 1100 temelli olan Abarth 204 A Roadster modelini tanıtarak markayı kurdu.

Astrolojik olarak kendini simgeleyen “Akrep” sembolünü markanın logosuna entegre eden Carlo, yarış arabaları ve spor otomobiller için gelişmiş egzoz sistemleri ve yedek parçalar üretmeye başladı.

Zaman içinde hız rekorlarından motorsporlarına toplamda 10.000 farklı galibiyet imza atan marka, 1971 yılında Fiat’a satıldı. Bu duruma rağmen C. Abarth, kurduğu markada vefat ettiği yıl olan 1979’a kadar CEO’luk yapmaya devam etti.

FCA Grubu Çatısı Altında Devam Eden Hikaye

Günümüzde ise İtalyan akrebin hikayesi FCA Grubu çatısı altında devam ediyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version