Dünyanın en prestijli otomobil fuarlarından Cenevre Otomobil Fuarı, Koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında düzenlenmemişti. Yakın tarihte de başka herhangi bir fuarın düzenlenmesi mümkün gözükmüyor. Buna Türkiye de dahil.

Şimdilerde öğrendiğimize göre seneye Cenevre Otomobil Fuarı kapılarını tekrar aralayabilir. Ancak bu sefer yalnızca basın mensupları fuara davet edilecek ve etkinlik yalnızca 3 gün boyunca sürecek.

“Her şey dahil paket” teklifi yapıldı

Automotive News Avrupa’nın elde ettiği bazı belgeler, otomobil markalarına stand kurulumu ve misafirlerin konaklaması için gerekli tüm giderlerin yazılı olduğu “Her şey dahil paket” teklifinin ulaştırıldığına işaret ediyor. Ancak tahmin edebileceğiniz üzere şuan için hiçbir otomobil markası bu teklifi kabul etmiş değil. Bunun için markaların bağlı olduğu devletlerden onay alması gerekecek.

Aslına bakılırsa Cenevre Otomobil Fuarı 2021 geçtiğimiz Haziran ayında iptal edilmişti. Organizasyon firması otomobil markalarından talep gelmemesi ve Koronavirüs krizi nedeniyle katılımcı sayısının düşük olacağı öngörüsüyle etkinliği seneye düzenlememe kararı almıştı.

Yeni konsepte markalar ne diyecek?

Sonradan ortaya bu tür “Yeni normallere uygun” bir fuar konsepti atıldı ve markalara teklifler iletildi. Buna göre fuarda düzenlenecek olan her biri 30 dakika uzunluğundaki basın toplantıları internet üzerinden canlı yayınlanacak. Buna ek olarak 15 dakikalık bir soru – cevap etkinliği de düzenlenecek.

Otomobil markaları için fiyatlar ise 164 bin dolardan başlayıp 823 bin dolara kadar çıkabilecek. Tabii markaların özel bazı istekleri varsa bu fiyatlar daha da artabilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version