ABD’li spor otomobil markası Chevrolet’in çok daha yüksek beygirli yeni Corvette C8 modeli üzerine çalışmaya başladığı öğrenildi. İnternete sızdırılan şirket içi belgelere göre ‘Zora’ adını taşıyacağı belirtilen bu model, Corvette mühendisi Zora Arkus-Duntov’un anısına geliştirilecek.

Arabanın teknik özellikleri henüz kamuoyuna duyurulmuş değil. Ancak öğrendiğimiz kadarıyla benzinli ve elektrikli motordan oluşan hibrid bir sistemden güç alacak. Çift turbolu 5.5 litrelik V8 motorun bir veya birden fazla elektrikli motorla beraber çalışması söz konusu.

Bir ara erteleneceği iddiaları gündeme geldi

Bahsi geçen elektrikli motorların Corvette’in ön tekerleklerine güç vermesi planlanıyor. Zora versiyonunun normalde 2025’te görücüye çıkması hedefleniyordu, ancak Koronavirüs salgını nedeniyle üretim sürecinin aksaması sonucu bu tarihin daha da ileriye atılması gündeme gelmişti.

Neyse ki Chevrolet herhangi bir gecikme veya iptalin söz konusu olmayacağını doğruladı. Bu da kesin olarak Zora modelinin 2025’te tanıtılacağı anlamına geliyor.

ZR1’deki motorun aynısı Zora’da kullanılacak

Öte yandan yeni ‘Zora’ Corvette modelinin ZR1’de kullanılan 850 beygirlik V8 motora ev sahipliği yapacağı iddia edildi. Bir diğer iddia ise Zora’nın kendine özel 650 beygirlik bir motordan güç alacağı yönünde. Hangisinin doğru çıkacağını ancak zaman içerisinde öğrenebileceğiz.

Sızdırılan belgelerin birinde ise Grand Sport C8 Corvette modelinin hibrid versiyonunun 2023 yılında çıkış yapacağı bilgisi yer aldı. Tabii bunlar henüz plan aşamasında olan ve resmen teyide muhtaç bilgiler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version