ABD pazarının en çok satan minivan modellerinin başında gelen Chrysler Pacifica Hybrid, sınıfında bir ilke imza atarak plug-in hibrid güç ünitesiyle banttan inmişti. Yaklaşık 50 kilometre kadar bir mesafeyi tamamen elektrikli motorundan güç alarak, sıfır emisyon salınımıyla kat edebilen araba şimdilerde kötü bir haberle yeniden gündeme geldi.

Elde ettiğimiz bilgilere göre Chrysler, hatalı elektrik bağlantısı yapılan 27 bin 634 adet Pacifica Hybrid modelini geri çağırmış bulunuyor. Görünen o ki arabalar, 12 volt akü sistemine hatalı bağlanan elektrik kabloları yüzünden yangın çıkma riski taşıyor.

Consumer Reports’un haberine göre Chrysler halen daha bu sorunu araştırmaya devam ediyor. An itibariyle ABD’li otomobil devine bu hata kaynaklı 10’dan az yangın ihbarı yapılmış. Bunlardan birinde araç sahibi hafif yaralanma geçirmiş. İlginç bir şekilde bu yangınların ikisi araba park halindeyken çıkmış.

Chrysler bu yangınlardan en az birinin ABD’nin Minnesota şehrinde, diğerinin ise Kanada’da çıktığını raporlamış durumda.

Çok ciddi bir hata

Arabalarda yangın çıkması korkunç bir durum. Neyse ki Chrysler bu sorunun minivan modelinde kullanılan plug-in hibrid motor sistemiyle hiçbir alakası olmadığını açıkladı. Aküden bağlantı çekilip ses sistemi ve kayar kapılara güç veren kablolar yangına yol açıyor gibi duruyor.

Pacifica Hybrid modelinde Chrysler’in 3.6 litrelik V6 benzinli motoru ve iki adet elektrikli güç ünitesi kullanılıyor. Küçücük 16 kWh batarya bileşeni de araçtaki yerini almış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version