2020 model BMW M4 coupe’nin üretim bandına girmesine sayılı günler kaldı. Geliştirme safhasında iyice sona yaklaşan BMW ise çiçeği burnundaki yeni modelin teknik detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre M4’ün baz alınarak tasarlandığı 4 Serisi diğer arabalarda olduğu gibi M4’ün de 2020 modelinde tasarım yönünde ciddi bir makyaj operasyonu geçireceği belirtildi.

Yıl sonuna doğru tanıtılacağı belirtilen arabanın rakipleri arasında Audi RS5, Mercedes-AMG C63 ve Lexus RC F gibi arabalar yer alıyor. Aracın başlangıç fiyatı ise İngiltere için 75 bin Sterlin civarında olacak.

Altı silindirli benzinli motordan güç alacak

M4 coupe modeline 3.0 litrelik altı silindirli benzinli motor güç verecek. İki adet turboşarjerin bulunacağı aracın baz versiyonu 473 beygirlik gücü altı ileri manuel vitesle tekerleklere aktaracak. Ancak müşteriler bir üst model olan Competition’a terfi ederek 8 ileri otomatik şanzıman ve 503 beygir güç elde edebilecekler.

Tabii bu durum ülkeden ülkeye değişecek. Mesela BMW, İngiltere’ye sadece daha güçlü olan Competition paketini getirecek. Şuan için M4 coupe modelleri sadece arkadan itişli, ancak arabanın çıkışının ardından BMW’nin xDrive sürekli dört çeker sistemi destekli modelinin de piyasaya sürülmesine şahit olabiliriz. Üstelik xDrive olan BMW’ler bazı durumlarda gücün tamamını yalnızca arka tekerleklere de aktarabiliyor.

0’dan 100’e 3.9 saniye sürüyor

M4 Competition modeli 0-100 km/s hıza 3.9 saniyede çıkabilecek. Aracın yapabileceği en yüksek hız ise elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version