Hiç tank sürüp konfor ve lüksünüzden de ödün vermek istemediğiniz oldu mu? Otomobillerle alakalı çektiği videolarla bilinen bir Rus YouTuber’ın yaptığı son çılgınlık tam da bu isteği karşılıyor.

Geçen sene Ağustos ayında “Ultratank” adını taşıyacak lüks bir tank geliştirmeyi kafaya koyan Kosik, bunun için Bentley’in Continental GT modelini modifiye etti. Tekerlekleri iptal edilen, şasisi modifiye edilen ve çamurlukları da tank paletlerine uygun şekilde genişletilen GT’nin son hali gerçekten de “Ultra” bir tank oldu.

Yukarıda yer alan ve İngilizce altyazı desteğiyle izleyebileceğiniz video Ultratank’ın son halini gösteriyor. Ancak Kosik geçtiğimiz yılın Ağustos ayından beri aracın tanka dönüşme sürecini aşama aşama takipçileriyle paylaştı. Ortaya çıkan sonuç gerek mühendislik, gerekse proje geliştirme noktasında takdiri hak ediyor doğrusu.

Kapısı, yan ayna ve camları iptal edilen araba doğrudan gaz pedalına basılarak harekete geçebiliyor.

Trafiğe çıkamayacak olsa da…

Bentley Continental GT’nin müthiş bir evrim geçirerek “Ultratank”a dönüşmesi ciddi bir başarı, evet. Ancak ne yazık ki araç bu haliyle trafiğe çıkamayacak. Neticede hiç kimse dikiz aynasına baktığı zaman arkasında dev bir tanka dönüşmüş Continental GT’yi görmek istemeyecektir, değil mi?

Hareket alanı sadece trafiğe kapalı alanlarla sınırlanmış olsa da biz Ultratank’ı çok sevdik. Hafta sonu sadece off road arazilerinin tozunu atmak için bile bu göz alıcı güzellikteki tank pekala kullanılabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version