Yenilenebilir enerji kaynakları ile çalışıp doğayı koruyan araçların yaygınlaşması için Çin eski fosil yakıt kullanan araçların sonunu getirmeye hazırlanıyor başladı.

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin çevreye karbondioksit yayan araçların satışına ve imalatına bir son vermeye hazırlanıyor. Çin’de 2016 yılında 28 milyondan fazla araç satılmış ve 2017’de bu rakam hala artmaya devam ediyor. Ülkede çıkacak yeni yasayı yerel otomobil üreticilerini elektrik veya güneş enerjisi gibi otomobiller geliştirmeye teşvik etmek için kullanmayı hedefliyor. Ülkenin sanayi bakan yardımcısı olan Xin Guobin, fosil yakıt kullanan araçların satış ve üretimini durdurmak için bir zaman çizelgesi hazırlamaya çalıştığını söyledi.

Fransa ve Birleşik Krallık da çevreye karbondioksit yayan araçların satışlarını 2040 yılına kadar yasaklamayı hedefliyor. Otomobil üreticileri de giderek yenilenebilir enerki kaynaklarını kullanan araçlara yöneliyor: Volvo, yalnızca elektrikli veya elektrikli hibrid modelleri üretme isteklerini açıkladı. Jaguar ve Land Rover, 2020 yılına kadar tüm elektrik sistemlerini devreye sokmayı planlarken, Aston Martin 2025 yılına kadar tamamen yenilenebilir teknoloji kullanmayı planladığını açıkladı.

Karbondioksit yerine oksijen!

Yenilenebilir ve elektrikli araçlarında artık doğaya karbondioksit salınımı yapan araçların yerini doldurmaya başladı. Çoğu Hükümetlerin de artık fosil yakıt kullanan araçları trafiğinde görmek istemediği de çok açık bir şekilde belli oluyor. Yenilenebilir ve elektrikli araçların 2025 yılından sonra tüm dünya’da yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlaması ve 2030 sonrasında tüm dünyada yaygın olarak görülmesi planlanıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version