Volvo’nun elektrikli lüks spor otomobil markası Polestar’ın ilk modeli Polestar 1 çok yakında seri üretime girecek ve banttan inecek. Şimdilerdeyse Çin’in Chengdu şehrindeki fabrikada Polestar 1’in yeni fotoğrafları kamuoyuyla paylaşıldı. Bu görsellere bakıp bir değerlendirme yapacak olursak, Polestar 1’in kısa süre içerisinde yetkili Volvo bayilerinde sergilenmeye başlayacağını söyleyebiliriz.

Fabrikanın içinde çekilen fotoğraflarda Polestar 1 modelinin farklı renklerdeki modelleri görülebiliyor. Şirketten yapılan açıklama bu görülenlerin haricinde renk seçeneklerinin müşterilere sunulacağı yönündeydi. Ancak şuan için bu tonlar hakkında bir bilgi sahibi değiliz.

155 bin dolara satılacak

Öte yandan Polestar firmasından ön ödeme yaparak rezervasyon kaydını gerçekleştiren müşterilere yapılan bilgilendirmede aracın 155 bin dolara satılacağı söylendi. Plug-in hibrid coupe modeli 600 beygir güç üretecek ve Lexus LC500’ün yanı sıra yeni BMW 8 Serisi’yle de rekabet edecek.

Bu rekabette öne geçebilmek içinse Volvo, Polestar 1’de kullandığı dört silindirli süperşarjlı motorun yanı sıra iki ayrı elektrikli güç ünitesinden de yardım alacak.

50 ayrı prototip geliştirildi

2019 yılı içerisinde Polestar 1’den 500 adet üretilmesi planlanıyor. Dolayısıyla paraya kıyıp iki kapılı bu coupe modelini satın almak isteyenlerin en az 1 sene daha beklemesi gerekecek.

Öte yandan Polestar, yeni Chengdu fabrikasındaki bantlar tam olarak oturuncaya dek 50 ayrı prototip modeli geliştirdiklerini de açıkladı. ABD’li müşterilere teslimatların ise 2019’un sonuna doğru gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. 2020’ye gelindiğinde ise araçlar bayiler aracılığıyla satışa sunulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version