Son dönemde otomobil sektöründe geri çağırma vakalarına sıkça rastlar olduk. Aston Martin’den tutun, Honda ve Nissan’ın yanı sıra Ford’a kadar birçok firma yakın geçmişte araçlarını geri çağırmıştı. Araçlarını geri çağıran firmalar arasına son olarak lüks bir marka daha eklendi.  Hintli otomotiv üreticisi Tata Motors tarafından satın alınan Jaguar markası, Çin’e ihraç ettiği 8 bin 952 otomobili geri çağırmak zorunda kaldı.

Hükümet yetkililerinden yapılan açıklamaya göre Jaguar’ın Çin’deki birimi, ülkenin Kalite ve Kontrol Yönetim Teşkilatı’na başvurarak araçları geri çağırma talebini iletti.

19 Ocak tarihinden itibaren Jaguar, ülkeye ihraç edilen toplam 8 bin 952 adet 2013 model Jaguar XF’nin bir an önce yetkili servislere uğraması gerektiğini duyurdu. Şirket yönetimine göre sorunlu araçlar yalnızca 19 Haziran 2012 ile 1 Ekim 2013 tarihleri arasında üretilen modeller.

Sorun yine hava yastığında…

Bugüne dek geri çağrılan çoğu aracın sorunu hava yastığından kaynaklanıyordu. Öyle ki Japon hava yastığı üreticisi Takata, 2013 yılında müthiş bir geri çağırma dalgasının meydana gelmesine yol açmıştı. Hakkında açılan onlarca tazminat davasıyla mücadele edemeyerek iflas bayrağı çeken şirket, sattıkları hava yastığını kullanan otomotiv firmalarının zarara uğramasına da yol açmıştı.

2013 model Jaguar XF’lerdeki sorun da yine hava yastığından kaynaklanıyor. Kaza anında açılan hava yastıklarının itici gücü olan gaz jeneratörlerinde meydana gelen bir hata, sürücü ve yolcuların yaralanmasına yol açabiliyor. Neyse ki yetkili servise giden araçlara ücretsiz değişim hizmeti sağlanacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version