Elektrikli ve uygun fiyatlı bir otomobil bulmak kolay değil. Bunu başaran nadir araçlar bulunuyor. Bunlardan birisi de Hong Guang Mini modeli. Tesla’ya rakip olan bir araç olarak duyurulan seri, adeta Çin’i salladı.

Son satış rakamları da açıklanan aracın, Tesla’yı ikiye katladığı ortaya çıktı. Satışlar o kadar iyi gitti ki belki de serinin tüm dünyada yaygın olarak sunulması söz konusu olabilir.   

Hong Guang Mini için Son Satış Rakamları Duyuruldu

Seri için en son Ocak ayı satış rakamları açıklandı. Ocak ayında mini elektrikli model 25 bin adet satış elde etti. Bu satış rakamıyla beraber seri Tesla’nın iki katının üzerinde satış elde edildi.

Serinin bu kadar çok satmasının nedeni ise söz konusu serinin fiyatı. Tesla ile kıyaslandığı zaman model yok denecek bir fiyata satılıyor.

Bu modeli satın almak isteyenlerin sadece 4500 dolar ödeme yapması yeterli oluyor. 4 kişilik taşıma kapasitesine ve 100 km maksimum hıza sahip olan aracın, Çin hükümetinden de destek aldığını belirtelim.

Aslında bu model General Motors ile SAIC ortaklığı ile geliştirildi ve doğrudan SAIC tarafından satılıyor. Amerika destekli olmasına karşın bu modeli tercih edenler için ücretsiz olarak plaka tahsisi yapılıyor ki bu Çin’de önemli bir mesele.

Hem elektrikli araçlara yönelmeyi sağlamak hem de trafik sorununu çözmek noktasında önemli olan teşvikle beraber satışların arttığı kesin.

Hong Guang Mini modelinin Tesla’ya karşı elde etmiş olduğu bu başarının etkileri sürecek mi göreceğiz. Öyle ki serinin tüm dünya genelinde satışa çıkması farklı bir durum yaşanmasına neden olabilir.

Tabii ki bunun için ciddi bir yatırım yapılması gerekiyor. Fakat hem hava kirliliğini azaltacak hem de ucuz olması nedeniyle çok tercih edilecek olan bir aracı dünyaya açmak, tüm masraflara karşı mantıklı gibi duruyor.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version