MG markasını hatırladınız mı? 20. yüzyılın en ikonik roadster modellerini üreten ve Mazda’nın yaklaşık 30 sene kadar önce orijinal Miata modellerine ilham veren MG, aslen İngiltere menşeli bir otomobil üreticisiydi. Aradan geçen süre zarfında zor günler yaşayan ve Çinlilere satılan şirket, şimdilerde roadster segmentine hızlı bir geri dönüş yapmanın planlarını kuruyor.

Mazda ile özdeşleşen Miata, 1960’lı yıllara damgasını vuran iki kapılı spor otomobil MG MGB‘den esinlenmişti. Bu dört silindirli klasik otomobil 1980’e kadar üretildi, ardından 1990’lı yıllarda MG R V8 adı altında tekrar sahneye çıktı. Çok güçlü bir V8 motora ev sahipliği yapan aracın ardından MG, motoru arkada bulunan MG F ve TF isimli roadster modellerini de piyasaya sürdü. Bu araçlardan bazıları üretildiğinde MG artık Çinli SAIC Motor bünyesine geçmişti.

Şimdilerdeyse Drive isimli otomobil blogu, MG’nin yeniden roadster modelleri üretmeye başlayacağını haberleştirdi. Fakat bu kez markanın çok daha farklı bir strateji benimseyeceği bilgisi verildi. Buna göre MG tamamen dört çeker AWD ve elektrikli modeller geliştirecek.

SAIC’in tasarım departmanının başındaki isim Shao Jingfeng, “Evet, MX-5’e rakip bir model tasarlayacağız. Bu araç MG B ve MG A tipi olacak” dedi.

Geçtiğimiz sene MG, E-Motion isimli grand tourer konsept modelini Şangay Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıkarmıştı. Bakalım markanın yeni çıkaracağı araçlar otomobil dünyasında nasıl yankılanacak?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version