Çin menşeli otomobil markası Zotye, önümüzdeki yıl sonundan önce ABD pazarına adımını atarak araç satışına başlamayı planladığını resmen duyurdu. Automotive News’te yer alan habere göre ilk etapta ülke genelindeki 19 bayiyle anlaşan Zotye, modellerini bu bayilerde görücüye çıkaracak. Pazardaki gidişatın durumuna göre bu bayi ağı daha da genişleyecek.

ABD’de satılan araçların büyük çoğunluğunun SUV segmentinde olduğu hesaba katılırsa Zotye’nin de Amerika macerasına SUV modelleriyle başlaması şaşırtıcı olmayacaktır.

An itibariyle birçok farklı SUV modeline ürün gamında yer veren Çinli üretici ABD pazarında yalnız olmayacak. Son olarak Qiantu Motors da yaptığı açıklamayla Amerika’da araç üretebileceklerinin sinyalini vermişti.

Birçok farklı modelin satışı gerçekleştirilecek

Gelecekte Zotye bayisi olması planlanan mevcut bayiler, halihazırda Volvo’dan Hyundai’ye kadar birçok farklı markaya ait modellerin satışını gerçekleştiriyor. Buick, GMC, Ford ve Lincoln araçlarının da satıldığı bayi sayısının 2020 sonlarına doğru 325 adede çıkması planlar dahilinde.

Pazara girecek ilk model ne olacak?

Automotive News editörlerinin tahmini ABD’de satılacak ilk Zotye modelinin T600 isimli crossover modeli olacağı yönünde. 2013 yılından bu yana Çin’de üretilen model, muadillerinden en az yüzde 20 oranında daha düşük bir fiyata sahip olacak. Bu kesinlikle rakipler çok ciddi ve endişe uyandırıcı bir adım.

Aşağıda yer alan reklam filminde Zotye modellerinin geliştirilme sürecini ve Çinli üreticinin ne kadar büyük bir fabrikaya sahip olduğunu görüntüleyebilirsiniz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version