Citroen’in ülkemizde pek tutulmayan ve çoğu otomobil tutkunu tarafından tasarımı birazcık “garip” bulunan C4 Cactus modeli beklenen satış rakamlarına ulaşamamış olacak ki, Fransız otomobil markası aracın üretimine son verme kararı aldı. Özellikle ilk nesil C4 Cactus’ler birçok farklı otomobil eleştirmeninden geçer not almayı başaramamıştı. Dolayısıyla Citroen’in aldığı üretimi sonlandırma kararının çoğu editör tarafından olumlu karşılandığını bile söyleyebiliriz.

Kimilerince ‘çirkin’ bulundu

C4 Cactus’ün sevilmesine veya bu kadar garip karşılanmasına en çok dış görünümünün yol açtığı söylenebilir. Özellikle AirBump adı verilen ve kapıların üzerinde konumlanan plastik panellerin bu ikileme yol açtığı kesin.

Kaza anında kapıların hasar görmesini engellemek için bir nevi hava yastığı görevi üstlenen bu paneller, modelin kimilerine göre “çirkin” görünmesine yol açıyordu. Keza modelin kabin içine baktığınız zaman da yine kendine has tasarım çizgileri ve ilginç detaylar karşımıza çıkıyordu.

Önce AirBump’lar gitti!

Ardından C4 Cactus’ün makyajlanmış kasası görücüye çıktı ve araç herhangi bir crossover modelinden farksız hale geldi. Önceden direkt göze çarpan AirBump panelleri artık kapıların en alt bölümüne küçültülmüş bir şekilde iliştirilmişti. Tercih edilen rengin de siyah plastik olması, aracı sıradan ve tekdüze haline getirmişti. Keza Cactus’ün etrafındaki diğer plastik ıvır zıvır da kaybolmuştu.

Bugün gelinen noktada Citroen, ikinci nesil C4 Cactus’ün ardından aracın yeni modellerini geliştirme noktasında isteksiz olduğunu açıkladı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version