İkonik arabaların çocuklar için hazırlanan minyatür modellerini görmeye aşina sayılırız. Ancak neredeyse bundan yüz yıl kadar önce Bugatti, tarihî Type 35 yarış arabasının yarı ölçekli bir modelini dört yaşındaki oğlu için tasarlayarak çıtayı arşa çıkartmıştı.

Araba kısa sürede o kadar popüler hale geldi ki Bugatti Baby otomobil tarihinde sınırlı sayıda üretilen ilk minyatür modellerden biri oldu.

Yarış tarihine damga vuran efsanelerden

Bugatti de şirketin 110. yılını kutlamak için Baby modelini geri getirdi, ancak bu sefer bazı modern iyileştirmelerle beraber.

1920’li yıllarda 2 binden fazla yarışı kazanan ve otomobil yarış tarihine adını altın harflerle yazdıran Bugatti Type 35‘in ikonik tasarımını birebir yansıtan Bugatti Baby II modeli elbette ki yarışlara katılmayacak. Ancak hem çocuklara hem de yetişkinlere nostaljik bir tat yaşatmayı da başaracak gibi gözüküyor.

Orijinal modelle farkı yok gibi

Modern malzemelerin kullanıldığı ve günümüzün şartlarına uygun üretim sürecinden geçen Baby II’nin kokpitinde alüminyum tercih edilmiş. Koltuğu deri olan arabanın dört kollu direksiyonu orijinal Type 35‘ten alınmış. Sekiz kollu alüminyum alaşımlı jantlar da kesinlikle Baby II‘nin en dikkat çeken kısmını oluşturuyor.

Öte yandan araç ilk üretilen Baby modeli gibi arkadan itişli ve gücünü pille çalışan elektrikli motorundan alıyor.

Fiyatı dudak uçuklatabilir

30 bin Euro ücretle satılacağı açıklanan Bugatti Baby II modelinin üretimine bu sonbaharda başlanacak. Tıpkı ilk Bugatti Baby’de olduğu gibi araçtan sadece 500 adet üretilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version