Colin Chapman, otomobillere tutkun ve hızı seven biriydi. İlk otomobilini, 1947 yılında 19 yaşındayken geliştirdi.

Lotus – Colin Chapman

Şık, hafif ve performanslı olmak onun felsefesiydi. 1952 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra boş zamanlarında otomobil geliştirmek adına Lotus‘u kurdu.

İlk model olan Lotus 7, 1957 yılında tanıtıldı ve kısa süre içerisinde hafta sonu yarışçılarının göz bebeği haline geldi.

Pistlere uygun olarak geliştirilen otomobilleri sayesinde kısa süre içerisinde Lotus yarış ekibi kuruldu. 1959 yılına gelindiğinde bu “butik” marka artık Foruma 1 ‘de bile boy gösterir hale gelmişti.

Monokok şasi ve Formula 1’de resmi sponsorluğun öncülerinden olan Lotus, oldukça pahalı ama bir o kadar da egzotik olan otomobiller üretmeye devam etti. Zaman içinde farklı yarışlardan birçok galibiyetle ayrılmayı başaran marka, 1980’li yılların başında oldukça büyük bir ekonomik krizin içine girdi.

Markanın logosunda bulunan harflerin kahramanı olan Anthony Colin Bruce Chapman, 1982 yılında geçirdiği kalp krizi ile 54 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Marka, uzunca bir süre kendini toparlamaya çalıştı ve 90’lı yıllara Elise gibi küyk bir modeli üretmeye başladı.

Günümüzde fiyatları bir hayli yüksek olan ama yetişkinler için belki de en havalı oyuncaklardan biri olan Lotus modelleri biz otomobil severlerin rüyalarını süslemeye devam ediyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version