Çin’in başkentinde ziyaretçilere kapısını açacak olan Pekin Otomobil Fuarı’nın organizatörleri, normalde Nisan ayının sonuna doğru düzenlenmesi planlanan fuarın ülkeyi kasıp kavuran Corona virüsü salgınından ötürü ertelendiğini duyurdu.

Resmî yetkililerin açıklamalarına göre Corona virüsü vakaları 2 bin 48’den 70 bin 548’e kadar yükseldi, şuana dek ise 1,770 kişi hayatını kaybetti.

Yine Nisan ayında düzenlenmesi planlanan Çin Grand Prix’i de aynı şekilde ertelendi. Formula 1 yetkilileri tarafından geçen hafta yapılan bu duyuruda yeni tarih bilgisi ise paylaşılmadı, henüz bilinmeyen bir tarihte etkinliğin gerçekleştirilmesi umuluyor.

Öte yandan Çin genelindeki otomobil markaları yavaş yavaş fabrikalarını yeniden işler hale getirmeye başladı. Virüs salgınının göreceli olarak kontrol altına alınması sonucu üreticiler, dünyanın en büyük otomobil pazarındaki artan talebi karşılamak adına kolları sıvamış durumdalar. Salgın yüzünden geçen hafta Çin genelindeki otomobil satışları yüzde 18 oranında düşmüştü.

ABD’den sonra dünyanın en büyük ikinci ekonomisi konumundaki Çin’de Komünist Parti yetkilileri, tüm devlet organlarına işletmelerin yeniden çalışmaya başlaması talimatını vermiş durumda.

Toyota’da çarklar yeniden işlemeye başladı

Geçtiğimiz Pazartesi günü Toyota, fabrikalarını yeniden açtı ve her zamanki gibi günlük iki vardiya şeklinde üretime başladı. Volkswagen AG, Ford Motor Co., Mercedes Benz ve Çinli marka Geely de geçtiğimiz hafta çalışmalarına kaldığı yerden devam eden diğer üreticiler arasında yer alıyor. Nissan Motor Co. da yine bu hafta içerisinde üretime başlamayı planlıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version