Tesla’nın tasarımı ve lansmanıyla çok konuşulan yeni model elektrikli otomobili Cybertruck, 200 binin üzerinde siparişe ulaşarak henüz üretime başlamadan büyük bir başarıya imza attı. Fakat kutuplaştırıcı tasarımı ve lansman esnasında kırılan camları pick up modelinin fazlaca eleştirilmesine ve alay edilmesine sebep oldu.

Elektrikli tır ve kamyon üreten Nikola Motors’un CEO’su Trevar Milton, attığı bir tweetle Elon Musk’la alay etti ve Tesla’ya ücretsiz tasarım hizmeti verme teklifinde bulundu.

BMW ve Fisker da Cybertruck ile dalga geçen firmalar arasında girdiler. Bunun en önemli sebeplerinden birisi de lansmanı sırasında aracın kırılmaz ve sağlam denilen camları bilyelerle kırılmıştı. Buna bağlı olarak da çok övülen dayanıklılığı hakkında soru işaretleri bırakmıştı.

Kısa süre önce zırhlı modeli X5 Protection VR6’yı tanıdan BMW, Cybertruk’un kırılan camlarını tiye aldı. BMW, yeni ürettiği zırhlı aracının camlarının atılan demir bilyelere karşı dayanıklı olduğunu belirtti.

Tesla’nın yeni aracıyla dalga geçen bir diğer firma ise Fisker’dı. Cybertruck’u 4 tekerli bir kutuya benzeten Fisker CEO’su Henrik Fisker, ultra verimli niceliklere sahip maksimum hacimli pick-up düşünüyorum. Düşük maliyetli! A Sınıfı yüzey ihtiyacını ortadan kaldıran. 2000 mil menzili olan. Sadece düşünüyorum ifadelerini Twitter’da kullanarak Tesla’nın Cybertruck’u ile dalga geçenler arasında yerini aldı.

Görülen o ki ileri tarihlerde bu konular daha çok konuşulacak bakalım Tesla’nın bu markalara cevabı ne olacak merakla bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version