Renault grubu bünyesine dahil olan Dacia markası, geride bıraktığımız 2017 yılında dünya çapında 655 bin yeni araç satışı gerçekleştirerek rekor kırdı. 2017’de üretilen Dacia model arabaların büyük çoğunluğu Fas’ın Tangier ve Kazablanka şehirlerindeki fabrikalarda üretildi. Aynı zaman Fransa, halihazırda Dacia’nın en büyük pazarı konumunda. Almanya, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde de 50 binden fazla araba satmayı başaran şirket 2016 rakamlarına göre satışlarda yüzde 12.2’lik bir artışa ulaşmayı başardı.

2017’de 655 bin 235 adet araç satan Dacia bu araçların 320 binini Mioveni’deki fabrikasında üretti.

Romanya pazarında da lider

Fransız Renault grubu tarafından satın alınmadan önce Romanya’nın yerli otomobili olarak bilinen Dacia, şaşırtıcı olmayan bir şekilde anavatanında da pazar liderliğini korudu. Yıl içinde 43 bin 262 araç satan Dacia sıfır otomobil pazarının yüzde 29’unu tek başına kontrol ediyor.

Çok sayıda eski ve hurda arabanın kullanıldığı Romanya’da başlatılan “Rabla” isimli geri dönüşüm programı kapsamında satılan yeni arabaların yüzde 47’sini de Dacia modelleri oluşturdu. Markanın en çok satan modeli ise 16 bin 200 adetle Logan Sedan oldu.

Dacia modelleri Türkiye’de de revaçta

Ülkemizde ise Dacia’nın Sandero ve Stepway modelleri çok gözde. Düşük motor hacmi, yüksek performansı ve konforuyla tercih sebebi haline gelen modelleri yakıt sarfiyatının azlığıyla da dikkat çekiyor. Ancak yine de Dacia’nın en büyük pazarlarını Fransa, Almanya ve İspanya gibi Doğu Avrupa ülkeleri oluşturuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version