Geçtiğimiz Haziran ayında AutoGuide sitesi, ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi’ne Porsche tarafından gönderilen 2019 model arabalara ait yeni şasi numaralarını elde etmeyi başarmıştı. Bu dosyalarda Porsche, ABD hükümetine yeni çıkacak olan dört modelini haber veriyordu: Panamera GTS, Panamera Sport Turismo GTS, 911 Speedster ve 718 Cayman T.

Her iki Panamera modeli ve Speedster şimdiye dek doğrulandı. Bugün Auto Express’te yer alan bir haberde ise 718 Cayman T modelinin de yolda olduğu bilgisi gün yüzüne çıktı.

Çok daha gelişmiş bir model

Cayman T’nin yenilenen modelinin yaklaşık 20 kilogram daha hafif olacağı elimize ulaşan ilk detaylar arasında yer alıyor. Bu kilo kaybının ise birçok sebebi var: Yeni tercih edilen spor koltuklar, kumaş kapı tutacakları ve çok daha ince bir camın kullanılması.

Cayman S modeline de güç veren 2.5 litrelik dört silindirli motor, 718 Cayman T‘nin kabaca 360 beygir güce sahip olmasını sağlayacak. Spor egzoz da arabaya tahrik edici güzellikte bir homurtu sesi katacak. Son olarak 20 inç çelik jantların kullanıldığı Sport Chrono paketini satın alan müşterilerin araçları yere 10 mm daha yakın olacak.

İki modelin arasındaki boşluğu kaplayacak

Bu arada 718 Cayman T‘nin Cayman S ile GTS modelleri arasındaki boşluğu doldurmasının beklendiği bilgisini de paylaşmış olalım. Her ne kadar resmî bir açıklama olmasa da Cayman T, fiyatıyla da rekabetçi bir model olmaya aday gözüküyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version