Ülkemizde de distribütörü bulunan ve spor otomobil modelleri için ürettiği body kitlerle tanınan Japon modifiye şirketi Liberty Walk bu kez Daihatsu Copen isimli üstü açılır iki kapılı minik arabaya el attı. Ülkemizden çekilen Daihatsu yüksek hızlara çıkabilen, performans canavarı modellere ev sahipliği yapmıyor. Fakat ürettiği arabalar daha çok etkileyici yol tutuşuyla biliniyor.

Liberty Walk ekibi ise Copen’in tarzını değiştirip Nissan GT-R esintisi vermeyi başarmış durumdalar.

Fotoğraflara baktığınız zaman aklınıza babası gibi giyinmeye çalışan küçük bir çocuk gelebilir. Copen modeli gerçekten de Liberty Walk’ın üzerinde çalıştığı en küçük arabalardan birisi. Daihatsu modelinin üzerindeki her bir panel elden geçirilmiş ve Nissan’ın süper otomobiline benzemesi için elden gelen her şey yapılmış.

Öyle ki ön tampon GT-R’a o kadar benzemiş ki, Nissan’ın avukatları telif ve patent davalarıyla Liberty Walk’ın üzerine gelebilir. Çamurluklar elden geçirilmiş, kaputa hava kanalı açılmış, arka tampon da aynı şekilde iyice Nissan-vari olmuş. Dört çıkışlı egzoz düzeneğine ek olarak devasa büyüklükteki arka spoyler de dikkatlerden kaçmıyor.

Üç silindirli motoruyla yalnızca 63 beygir güç üretebilen araba, bu ağır body kit ile performans kaybedebilir. Daihatsu Copen’i minik bir GT-R’a dönüştürmenin maliyeti de 3992 dolar civarında. Normalde Liberty Walk’ın body kitleri 10 bin dolardan pahalıya satılır. Ancak bu proje biraz da eğlence olsun diye yapılmış gibi duruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version