Mercedes Benz markasını bünyesinde barındıran Daimler grubu, yaptığı son basın açıklamasıyla dizel otomobilleri yasaklamaktansa bu motorları geliştirmek gerektiğine işaret etti. Son dönemde elektrikli ve hibrid güç ünitelerinin yaygınlaşmasıyla birlikte “Dizel motorlar tarihe karışıyor” şeklindeki açıklamaları reddeden Daimler, dizel motor grubuna verdiği desteği yenileyerek dikkatleri üzerine çekti.

Dieselgate olarak da bilinen ve dizel motorlu araçların emisyon değerleriyle oynanma yaptığını ortaya çıkaran fiyaskonun ardından tüm dünyada dizel motorlara olan güven ciddi manada sarsılmıştı.

Akabinde Almanya’daki çeşitli şehirlerde dizel motorlu arabaların gelecekte trafiğe çıkmasının yasaklanacağı haberi, dizel motorların itibarını zedelemişti.

Başka bir dizel mümkün!

Ancak görünüşe göre Daimler, son dönemde ortaya çıkan tüm sorunların aksine dizel motorlara halen daha inanmayı sürdürüyor. Dizel motorlu arabaları yasaklamanın hem çevresel, hem de ekonomik gerekçeler yüzünden büyük bir hata olacağını belirten şirkete göre daha çevreci ve az emisyon değerlerine sahip güç üniteleri üretebilmek mümkün!

Daimler, yeni bir dizel motor geliştiriyor

Almanya menşeli otomotiv devi, modern dizel motorların CO2 emisyon değerleri bazında benzinli motorlara kıyasla daha avantajlı olduğunu belirtti. Buna göre dizel motorların çeşitli yazılımsal güncellemelerle daha az nitro oksit yayabilmesi mümkün.

Üstelik Daimler an itibariyle yeni bir dizel motor üzerine çalışmalarını başlatmış bulunuyor. Proje sona erdiğinde motorlar, normal sürüş şartlarında 80 mg/km gibi düşük emisyon değerlerine sahip olabilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version