2 milyon 310 bin 185. Bu, Mercedes Benz’in geçtiğimiz yıl Smart markası da dahil olmak üzere satışını gerçekleştirdiği sıfır otomobil sayısı. Avrupa kıtası genelinde emisyon ölçümlerinde NEDC yerine WLTP standartlarına geçilmesinin ardından sıkılaşan ve otomobil üreticilerinin başını ağrıtan düzenlemelere rağmen Mercedes Benz, satış rakamlarında geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 0.9 oranında artış oranını yakalamayı başardı.

130 bin personel faydalanıyor

Tabii ki bu başarı, çalışanların üstün emek ve çabaları olmadan gelemezdi. Bunun farkında olan Mercedes’in üst şirketi Daimler önümüzdeki Nisan ayında tüm çalışanlarına toplamda 4 bin 965 Euro, yani anlık kurdan yaklaşık 30 bin TL kadar tek seferlik ikramiye ödemesinde bulunacağını açıkladı. Almanya’daki Daimler fabrikalarında çalışan yaklaşık 130 bin personel bu ikramiyeden faydalanacak.

Bahsi geçen rakam elbette ki yüksek, ancak geçtiğimiz yıl şirket 5 bin 700 Euro (33 bin 890 TL) ikramiye dağıtmıştı. Fakat ekonominin ve otomotiv sektörünün içinde bulunduğu durum göz önünde bulundurulursa çalışanların 30 bin TL’ye de razı geleceğini söyleyebiliriz.

Öte yandan dağıtılan ikramiyenin düşük olmasının bir diğer sebebi, grubun 2017’de açıkladığı 14.3 milyar Euro‘luk operasyon kârının 2018 yılında 11.1 milyon Euro‘ya düşmesi.

Mercedes satışları arttı, Smart satışları düştü

Açıklanan satış rakamlarına baktığımız zaman Mercedes Benz‘in 2018’de daha fazla sattığını, ancak ilginç bir şekilde Smart’ın yüzde 4.6’lık düşüşle 128 bin 802 adet otomobil satabildiğini görüyoruz. Sedan ve wagon gövdeli C-Class Mercedes’ler toplamda 397 bin adet satarken, E-Class sedan da bir önceki seneye kıyasla yüzde 1.3’lük artışla 355 bin adet satışla 2018’i kapatmış.

Share.

1 Yorum

  1. Kim gâvur acep, işçisini sevip elhamdülillah diyenmi , yoksa gâvur dediğimi Z batımı

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version