Kuzey Kore’nin diktatör lideri Kim Jong Un‘un da kullandığı zırhlı limuzin modellerinin üretimini gerçekleştiren Alman otomobil devi Daimler, Kuzey Kore ile hiçbir iş anlaşmalarının olmadığını ve Kim Jong Un’un bu aracı nasıl elde ettiklerine dair hiçbir fikirlerinin olmadığını açıkladı.

Lüks eşyaların satışı kesinlikle yasak

Geçtiğimiz hafta içinde Rusya Başkanı Vladimir Putin’le buluşan Kim, bu tür üst düzey etkinliklere Mercedes limuziniyle katılmasıyla biliniyor. ABD Başkanı Donald Trump’la buluşmasına da aynı marka aracıyla teşrif eden Kim’in bu zırhlı aracı nereden temin ettiği ise tam bir muamma.

Çünkü Birleşmiş Milletler‘in nükleer silah üretimini bırakması için aldığı yaptırım kararları neticesinde Kuzey Kore’ye aralarında limuzinlerin de bulunduğu lüks eşyaların ihraç edilmesi yasaklanmış durumda.

Birçok farklı limuzini var

Ancak görünüşe göre bu yaptırım kararı Kim’i pek de engellemişe benzemiyor. Rusya’nın Vladivostok şehrinde kendini bekleyen iki limuzini vardı: Biri Mercedes Maybach S600 Pullman Guard, biri de Mercedes Maybach S62. Şubat ayında Hanoi’de, geçen sene Haziran’da da Singapur’da Trump ile görüşen Kim’in aynı S600 Pullman Guard‘ı kullandığı düşünülüyor.

Daimler’in sözcüsü Silke Mockert, AP ajansının Kim’in kullandığı limuzinlerle ilgili yaptığı haberin ardından yayınladığı yazılı açıklamada “Bu arabaların Kuzey Kore’ye nasıl ulaştırıldığına dair hiçbir fikrimiz yok. Daimler için ürünlerimizin kanunlara uygun ve dürüst bir şekilde ihraç edilmesi kesin bir kuraldır” dedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version